Feed on
Posts
Comments

Jag hoppas förgäves att få besöka en underbar utställning i Piteå. Ni har kanske som jag inte hört denna viktiga ”nyhet”?

350 hattar som en viss Jenny Petrina Stenqvist samlat på sig och som bara råkade finnas på en vind. Dessa hattar visas /visades(?) upp på Piteå museum på en utställning. Jag råkade just bara hamna på artikeln då jag sökte efter instruktioner till att forma fjädrar till hattar.

Hursomhelst, förstår ni vilket fynd? Åh!!

Jag önskar att det var jag som hittat hattarna. Jag kan inte låta bli att önska det förstår ni, jag är ju lite tokig i hattar som ni förstått…Speciellt gamla hattar, de behöver inte ens vara i gott skick….Detta är min akilleshäl. Jag har nog inte ens lagt upp hälften av alla hattar jag äger på sidan ”Hattasken” här bredvid? En del gamla skruttisar har inte fått vara med…

Klicka här för att läsa artikeln om utställningen på Piteå museum.

Denna bild är från Piteå tidningens bildspel. Hatten är förmodligen från 40-talet tror jag.

För den som vill kolla in bilder och lära sig mer om hatt och hårmode från den tiden rekommenderar jag varmt Fashion Era (www.fashion-era.com) klicka här.

Att göra ett sånt vindsfynd för nån som mig är ungefär som att få 13 rätt på tipset.

Tänk så många hattar!!!! Herre min je!

Hoppas, hoppas det blir ett besök, hittar dock inget om utställningen på Piteå museums hemsida! Piteå ligger ju inte direkt nästgårds och snart ska jag få en liten en och allt. Så det skulle nog ändå aldrig gå.

Den vita pillerburks hatten jag köpte på Tradera kom äntligen idag. Det var verkligen som ett ljus i mörkret denna jobbiga tid. Har nämligen blivit runtslussad/bortglömd på Danderyds sjukhus från klockan 14-19.30 för att bli undersökt av en läkare för att de nu ska sätta en tid för igångsättning. Varför jag skulle behöva sitta och vänta så länge på att de ska bestämma det förstår jag inte. Varför kunde inte jag få sitta hemma istället och slippa deras hemska väntrum….

Nog om sjukhus.

Hatten!!! Min nya- Den är minsann av finaste hermelinpäls, tror jag bestämt. Len kort vit päls med små svarta hårtussar i. Kungligt fin alltså.

Längst kanten går ett smalt svart dekorband, av sammet, mycket sparsmakat och inte för pråligt. Fodret är urtaget, kanske tänkte någon föregående ägarinna ersätta det, så blev det inte gjort. Ingen modistlapp eller inköpsställe finns heller… Jag tippar på att den är från 40-50 tal. Fodret måste den få ett nytt, så där naket kan vi inte ha det…

Hatten behöver också en liten försiktig åtgärd och återformning, den har dessvärre blivit lite ihopknölad. Den får därför ännu inte visas upp denna afton.

Jag är inte direkt själv i tipptop skick efter en dag på sjukhus.

Kan inte säga det tillräckligt många gånger, HU vad jag avskyr sjukhus!

2 Responses to “Ett ställe för en som jag -100 hattar på parad”

 1. Isabelle skriver:

  ojojoj vad heltultrasuper fantastiskt med en utställning av över 300 hattar!!! Jag blir alldeles till mig! Hur stor är din egen hattsamling? Min är tyvärr fortfarande alldeles för liten, men en kompis har en enorm mängd och de är så vackra!

  hoppas du kryar på dig eller den person som du hälsade på :)
  du har en superfin och mysig blogg ska du veta!

  kram

 2. Mats Klockljung skriver:

  Hej, Mats Klockljung heter jag som tillsammans med min familj driver Glommers Hattmuseum. Jag såg först nu att du missat utställningen med en del av våra hattar i Piteå. Men vi har ju ett helt eget museum i Glommersträsk, vetja, i modistens eget Modemagasins lokaler. Värt en resa! Hör av dig på 070-313 52 06, så berättar vi mera!

  Hälsar familjen Klockljung

Leave a Reply