Feed on
Posts
Comments

Black beauty

Jag har en liten kris i hemmet. En vattenläcka i golvet på våran nybyggda entré. Inspirationen och energin rinner ur mig, som att det var jag som hade en läcka.

Klär på mig och tar promenader i solen och försöker se frammåt istället för att älta. Försöker tänka ut hur vår nya hall ska se ut. Något annat golvkakel som blir fint och planera om den lilla gästtoan. Men det är svårt. Efter att ha levt med det här bygget i mer än ett år. Drömmar som blivit förverkligade raseras på några timmar. Oväsen av slaghammare och koben som bryter sönder mitt vackra hem överröstas med Nina Simone och Edit Piaf.

Sen under allt en rädsla, tänk om dessa hantverkare även de klantar sig och gör hål på värmeslingorna?

Distraherar mig själv med att bläddra igenom mina hattar och pröva nya kombinationer. Den här svarta hatten var en av de första hattar jag köpte och den är faktiskt fortfarande efter alla år en av mina favoriter. De glänsande svarta fjädrarna som dramatiskt ramar in ansiktet. Den mjuka och justerbara formen som kan se ut som en basker. Etiketten läser Modesalongen Stockholm. På ena sidan där fjädrarna börjar fanns lite fläckar av lim. Kanske tog föregående ägarinna bort någon dekoration… Jag har i min tur adderat en blomma i filt för att dölja fläckarna.

10 Responses to “Black beauty”

 1. amanda skriver:

  Så jobbigt när sådant händer, men jag tror som du säger, att man ska se framåt!

 2. Isis skriver:

  Urgh! Jag hoppas det inte blir mer krångel!

  Hatten är väldigt snygg och klär dig verkligen!

 3. Krístina skriver:

  Förstår din frustration och oro. Fy fasiken. När sådär trista och oförutsedda saker händer så försöker jag tänka ” Det kunde varit värre…ingen har dött…ingen är sjuk osv.” för att orka skaka av mig besvikelsen.
  Och. Hatten är vääääldigt tjusig!

 4. joanna skriver:

  så väldigt vacker hatt, jag förstår att den står sig.

  och så oerhört tråkigt med vattenläckan, det är väl helt omöjligt att bara fortsätta framåt i såna lägen, utan en liten paus av uppgivenhet och suckar.

  jag hoppas verkligen att det snart faller ett lugn över hemmet.
  över dig.
  lagom till våren vore ju perfekt, men det kanske är lite väl tidsoptimistiskt?
  (har fortf. några hattar som jag tänker att du bättre skulle kunna förvalta, mitt huvud är för stort.
  vi får ordna med överlämning framöver, exempelvis under våren då allt ska bli så mkt bättre i båda våra liv (eller hur?).)

 5. ulla skriver:

  Ja, ibland får man hitta den inre styrkan i form av kreativitet.
  Snygg hatt.
  Kram ulla

 6. Katrin skriver:

  Such a cute hat, it suits you perfectly.
  Btw, I enjoy your blog, although I don´t understand a word. I just love to look at the pictures :)

  • sanna skriver:

   Hi Katrin! Thanks for posting a comment on my humble little blog. I´m thrilled that I have an international visitor so I will be more scrupulous with the translation of my blogposts in the future.
   I have been lazy with the translations lately, so sorry about that!
   This blogpost was about that my husband and I discovered that we have a waterleak in our house that has been renovated last year. We are totally devastated and I feel like strangeling some of the idiot plumbers that has caused us so much greaf. I also feel a greater need than ever to dress nicely and escape in to my own little bubble of glamour.
   I love this hat which is one of the first ones I bought.

   Thanks again and hope you comment again!

 7. Kitten skriver:

  Men usch, vad tråkigt med vattenläcka :( Hoppas ni får det fixat snart…Hatten är urtjusig, så snyggt med fjärdarna!

  • sanna skriver:

   Tack! Visst är fjädrarna tjusiga!
   Ja det är väldigt tråkigt med läckan.. Det är tidsödande också med lång torkprocess…

Leave a Reply