Feed on
Posts
Comments

Swanlake evening

Jag fick äntligen se Svansjön denna vecka tack vare min älskade svärmor som lyckats skaffa biljetter på 6:te raden. Jag har alltid älskat musiken ända sedan jag var liten och hade ett sagoband med HC  Andersens -Sagan om den lilla ankungen, där musiken från Svansjön spelade emellan sagoberättarens röst.

Jag älskar sagor och Svansjön var verkligen en underbar saga uppspelad framför oss på scenen, och musiken….Jösses.. En sån dramatik en sån känsla…Svanens dödsdans..och sedan triumfen på slutet. Gåshud!

Äntligen fick jag också tillfälle att ha min aftonkappa och min lilla vita coif med fjädrar, som nästan är som den vore gjord för Svansjön. Båda är vintage, coifen är i från Old touch. När ska man annars ha en aftonkappa om inte till Operan? Klänningen är ifrån HM och även underkjolen. Självklart bar jag även långa svarta handskar fast det ser man inte här.

I finally got to se the ballet Swanlake this week thanks to my beloved mother-in-law who got tickets. For some reason I have never seen it. I have always loved the music from Swanlake. I had a tape with a fairytale called ”The ugly duckling”when I was a small child and the music was in the background. I realy loved the show and I almost cried a little bit in the end as the ending was happy and in the final scene the music filled me with such a feeling of happiness. I thought the swan was dying and that the love was lost.   I had the lovely opportunity to wear my simple but beautiful eveningcoat/operacoat and my little white feathered coif, both vintage. The pearlbeige dress with black peterpan collar and pleated skirt is from H&M acctually and the nude petticoat as well. You can se glimpses of my vintage longline bulletbra, that helps slim down and shrink my bosom a bit to.

11 Responses to “Swanlake evening”

 1. Loppanpoppan skriver:

  Vilken härlig outfit!!! Är ju helt perfekt för en sådan kväll!

  • sanna skriver:

   Ja jag kände mig väldigt passande. Tyckte mig se några avundsjuka blickar på min aftonkappa från några damer, med rätta! :) Kände mig jättevacker.

 2. Kristina skriver:

  Wohooo du stal nog svanens show med den
  väl uttänkta klädseln! Finns klänningen på HM nu?

 3. Isis skriver:

  Mycket elegant!

 4. Katrin skriver:

  Wow, I can´t beliece you got that dress at H&M. It looks amazing. And your hat is wonderful as well, just like all hats I´ve seen here so far :)

  • sanna skriver:

   The dress is was a real find! Not only did I find it but there was one left in my size! I also got this same dress in another colour-navy with tiny white dots…
   This was the first time I wore the swanfeather hat, and it has that perfect early spring feeling. On the whole I think hats covered with feathers are a sure thing for spring (when you have gotten tired of all the fur and felt hats ) but it is to early for straw hats. Katrin I’m so flattered of your comments. Smiling from ear to ear!

 5. Olivia skriver:

  Åh, perfect klädsel för en kväll på operan.. väldigt tjusigt! Vad synd att det inte var samma kväll som vi gick på Svansjön, då hade vi kunnat hälsa i pausen.. :)

  Men visst var det helt fantastiskt.. Älskar balett, vill gå och se igen. Hoppas de sätter upp den snart igen, fick verkligen mersmak! Har tjajkovski på högvarv på spotify hela dan.. Fast just nu är det symfoni nr. 6 (Pathetique) istället för Svansjön, man måste ju variera sig lite ;)

  • sanna skriver:

   Ja vad synd! Och visst fick man mersmak! Skulle gärna se Askungen, Sylfiden, Giselle…Hm… märks det att jag är beroende av romantik och sagor..? :) Operan gör ju både Carmen, Tosca och La boheme nu också..

 6. Kitten skriver:

  Oj, oj, tjusigheters tjusighet! Speciellt hatten (igen). Du verkar ha en avundansvärd samling…

 7. Elsa skriver:

  Men åh, vilka otroligt vackra bilder. Du strålar!

Leave a Reply