Feed on
Posts
Comments

Drömmar om sommar

Eftersom min lust efter nya klänningar aldrig släcks måste jag såklart hela tiden skaffa nytt på något sätt. Känns det igen måhända?

Sy eget är ett alternativ, men jag är rätt lat av mig och det är sällan jag blir klar med mina projekt som kan pågå över flera år, av diverse anledningar… Ärligt alltså- ni skulle se hur många halvfärdiga skelett som ligger under mitt sybord. Men skam den som ger sig! Nån gång skall ett projekt drivas i hamn.

Jag har nu i tre veckor suttit och trånat efter några av de nya mönstren som ploppat upp på Butterick och Vogue. Då och då dyker det upp mönster som liksom får mig att hajja till och jag kan liksom inte komma över den där lusten. Jag kommer på mig själv att gå in i tygaffärer och spana efter tyger som skulle passa just det mönstret(även om jag inte ens äger mönstret ännu.)Efter ett besök på Stoff och stil i kungenskurva (där de hade väldigt många lockande blommiga tyger och breda rickrack band i flera olika färger som jag letat efter som en galning…)har jag nu konstaterat att mitt begär blossat ut till fullo och jag känner mig faktiskt lite febrig.

Jag kan nog inte vara utan, eller?  Jag kommer inte att glömma bort, eller? Har jag några andra mönster som man skulle kunna justera och göra om lite?

Vintage Vogue -V8789

Butterick retro mönster  -B5708

Det här söta tyget från stoff och stil skulle bli supersött till buttericks-mönstret.

Jag såklart varit på två olika tygaffärer och frågat om de fått in mönstren men de har de såklart inte för detta är våkollektionen.. *stön* Jag måste nog snart ta saken i egna händer och beställa hem på nätet! Trotts frakt och handhavande avgifter…Det får det f*imej vara värt!

I have been pining over some of the retro patterns from Vogue and Butterick. Although there is definitely not a shortage of sumerdresses in my closet, I don´t know how- but there always seems to be room for just one or two more…. and although I know I have a problem finishing sewing projects I can´t resist starting new ones when I get a craving for a new pattern. I have visited my favourite fabricstores to check if they have the pattern available but sadly no. I could order directly online, the thing is, there is a quite high shipping and handeling fee and there might bee a customs fee also. Maybe I or my bankaccount should thank God for that or I would have already bought patterns to last a lifetime..

6 Responses to “Drömmar om sommar”

 1. Isis skriver:

  Ett litet tips är att köpa mönster på Etsy. har köpt flera Vogue Vintage Model och Buttericks där, billigare i både pris och frakt. :)

  • sanna skriver:

   Tittade såklart igenom etsy igår, det var ett mycket bra tips! Hittade inte just dessa två men tusentals andra läckra mönster, hihihi.. Etsy är ett underbart ställe, jag ska fortsätta kolla- kanske de dyker upp..

 2. Kristina skriver:

  Jättefina mönster. Så avis på er damer som kan sy och kan förverkliga er genom egna kreationer. Jag började klippa ut ett mönster på en halvenkel omlottklänning och vad händer , det som inte får hända, tyget tar slut (massa svärord) när man då ääääntligen sätter igång ,gaskar upp sig är modig så nedslås man lätt av ett sådant miss. Suck.

  • sanna skriver:

   Nä fy sjutton en sån otur!
   En sak som är svr att lära men som ändå är ett väldigt bra råd är att man inte ska ta misstagen så allvarligt eller personliga för den delen heller. Vad jag förstår så gör vi alla misstag och alla känner sig som klantarslen ibland. :) Man tror bara att alla andra är så bra..

 3. Ida skriver:

  Åh så kul! Heja heja!

 4. mallis skriver:

  Kul med nytt projekt!

  Jag tänkte också tipsa om etsy, men även ebay.com har massvis butterik och vouge mönster, gamla och nya kollektionerna. Inte så fasligt mycket dyrare än i tygbutikerna!

  lycka till!

Leave a Reply